nyheder

Sorte og hvide facader i skønne omgivelser

Company_House_NYHED.jpg
16-12-2015

Det 8.800 m2 store Company House III i Vallensbæk blev påbegyndt i maj 2014, og de første lejere flyttede ind nøjagtigt et år senere. Kort tid efter byggestarten solgte NCC Property Development byggeriet til PKA Pension for 162 millioner kr. Som navnet fortæller, er huset det tredje i Vallensbæk Company Park. De to tidligere huse er taget i brug hhv. 2009 og 2010.

Byggeriet, der er designet af Arkitema Architects, bestod oprindeligt af to bygninger på fem etager og kælder samt en mellembygning på tre etager. Men et halvt år efter afleveringen af byggeriet blev det besluttet at bygge yderligere to etager på mellembygningen, da Nordeuropas største legetøjsgrossist Top-Toy, der bl.a. står for BR-kæden, ønskede at flytte ind og havde brug for mere plads. De forventer at flytte ind til februar 2016.

Hos Dansk Halentreprise, der blev valgt som totalentreprenør, fortæller projektleder Nis Jacobsen, at det har været et godt projekt, hvor tag- og etagedæk i kontorbygningen spænder på tværs af bygningen og hovedsageligt bæres af de to facader og en langsgående linje midt i bygningen bestående af indvendige vægge samt bjælker og søjler. Derudover virker taget samt hvert etagedæk som én sammenhængende skive i et traditionelt dæk-/stringersystem. Bygningen stabiliseres af vægskiverne i trappekernerne, teknik kernen og elevatorkernen.

Spæncom har leveret og monteret 7.400 tons elementer fordelt på huldæk, søjler, bjælker, bærende og stabiliserende vægge samt glatte facadeelementer i hvid og sort.

– Vi valgte at arbejde sammen med Spæncom, da de har nogle interne kompetencer i huset, der sikrer at der er styr på byggeprocessen inden for elementleverancen, siger Nis Jacobsen.

Han valgte en individuel model, hvor de enkelte ydelser er defineret i henhold til ydelsesfordelingsskemaet.

– Vi valgte en Bips model 7, så Spæncom også kunne byde ind med nogle løsninger på statikken og sammen fik vi så valgt de bedste løsninger. Som så ofte før har det været en positiv oplevelse, hvor alt er kørt efter en snor lige fra projektering, produktion og montage af de færdige elementer.

Se flere billeder af Company House her