Mens store dele af landet har været lukket ned pga. coronapandemien, er produktionen og arbejdet med den grønne omstilling fortsat på mange af landets betonfabrikker – heriblandt også Spæncom.

”Et af de tiltag, der er kommet ud af Coronapandemien, er, at digitaliseringen i Spæncom er rykket ekstra hurtigt frem”, fortæller BIM manager Kim Schmeltz. ”Teams, eller andre online mødeværktøjer, er blevet installeret i stor grad, så vores ingeniører og konstruktører kunne sidde hver for sig og alligevel aflevere tegninger til produktionen, ligesom møder både internt i Spæncom og imellem virksomhederne i Consolis koncernen kunne klares hurtigt og uden tid og omkostninger til transport”.

Også i produktion på Spæncoms fabrikker er der sat ekstra turbo på digitaliseringen.

”Vores produktionsmedarbejdere kan nu åbne tegningerne på Ipads, der kan skydes op på en stor skærm. Er der spørgsmål til tegningerne, eller ting der skal ændres, ringes der til konstruktøren eller ingeniøren via Teams, som er blevet installeret på både mobiltelefoner og Ipads. Derved kan de dele skærmbilledet og kommunikere sammen, som stod de ved siden af hinanden. Der spares derfor en del tid, og kommunikationen går både hurtigere og mere smidigt”, forklarer Kim Schmeltz.

Implementeringen sker gradvist på alle 3 fabrikker i Aalborg, Vemmelev og Kolding, hvor de digitale redskaber vinder større og større indpas i dagligdagen.