For 29 årige Mohamad Awad gik vejen til drømmejobbet som konstruktør via produktionsarbejde hos Spæncom.

I 1990 kom den 6 måneder gamle Mohamad Awad til Danmark med sine forældre, der flygtede fra krigen i Libanon. 29 år senere sidder han som konstruktør hos Spæncom i det, han kalder sit drømmejob. Men vejen dertil var ikke så ligetil, som han troede, da han tog sin uddannelse som bygningskonstruktør.

- Jeg blev færdig med min uddannelse som bygningskonstruktør tilbage i juli 2015, men da jeg ikke havde en håndværksmæssig baggrund, havde jeg svært ved at få arbejde, fortæller Mohamad Awad.

Efter afslag på afslag begyndte Mohamad derfor at aktivere sit netværk og se på andre jobopslag.

- En af mine kammerater arbejdede i produktionen på Spæncom i Kolding, og det var han rigtig glad for. Jeg havde tidligere sendt en ansøgning til Spæncoms Designafdeling, men de manglede ikke folk på det tidspunkt. Jeg sendte derfor en ansøgning til produktionen. En søndag i september måned 2017 blev jeg ringet om af produktionsformanden, og efter en god snak fik jeg at vide, at jeg kunne begynde den førstkommende tirsdag. De næste 14 måneder var rigtig gode. Jeg havde pludselig en masse gode kollegaer, der gav en masse viden fra sig. Men jeg havde jo fortsat en drøm om at komme i designafdelingen og for alvor gøre brug af min uddannelse.

I november måned blev Mohamad kaldt op på Design manager Anja Agerskovs kontor til en snak om fremtiden, og kort tid efter fik han egen kontorplads. Noget af en omvæltning i forhold til produktionen.

- Selvfølgelig er det anderledes at være i produktionen end i Design. I produktionen stod jeg jo nærmest med hænderne nede i betonen og rendte frem og tilbage og op og ned hele dagen. Så det med pludselig at sidde stille og roligt foran en pc hele dagen og tegne og modellere – det krævede lige en ekstra kop kaffe i starten, fortæller Mohamad med et smil.

- Nogle gange kan jeg godt savne det spil, der er nede i produktionshallerne, men så kommer der et nyt spil i Design. Jeg har gode kolleger omkring mig. Der er plads til humor og sjov, og der er plads til arbejde og fokus. Jeg synes, at jeg har det rigtigt godt. Og det har jeg egentlig haft lige siden jeg startede i Spæncom. Det, synes jeg, er vigtigt – at man kan møde op på sit arbejde med et smil på læben. Det gør jo, at man bliver motiveret til at gøre noget ekstra.

Kendskabet fra produktionen gjorde det lettere for Mohamad at komme godt i gang med arbejdet i Designafdelingen, så han havde ikke de helt store udfordringer med at komme i gang med arbejdet, da han i forvejen havde styr på standarder, produkter og udformningen af alle konstruktionerne.

- Jeg synes, at jeg har udviklet mig positivt hver eneste dag. Også i Designafdelingen er der kollegaer, der er gode til at lære fra sig og som jeg har kunnet trække på. Jeg havde i forvejen kendskab til IT og har den holdning, at hvis ikke man prøver IT programmer, hvordan finder man så ud af om, og hvordan, de kan bruges? Så jeg har prøvet mig frem med rigtig mange ting, så derfor har jeg altid udviklet nye måder at gøre tingene på, og det har så i dag gjort mig til Superbruger trainee i Tekla. Jeg er lidt stolt af, at jeg har fået den rolle allerede nu, hvor jeg kun har været ansat i Designafdelingen i fem måneder. Så jeg føler helt klart, at jeg har udviklet mig helt vildt meget.

Også Design chef Anja Aaskov er glad for at have fået Mohamad med på sit hold.

- Det at få en medarbejder med i teamet, som har så meget erfaring fra produktionen, er helt klar en gevinst. Det giver en ekstra dimension, og det er tydeligt, at selv medarbejdere med stor erfaring har haft glæde af den produktionsmæssige viden, som Mohamad har kunnet byde ind med. Samtidigt er han stærk på de nye digitale områder og også socialt en gevinst for afdelingen. Så jeg er meget tilfreds med Mohamads skifte.