P-Hus koncept til banebrydende P-hus!

5E Byg A/S har til P-hus Asger Jorn valgt Spæncoms P-hus koncept, der består af parkeringsdæk (TTP’er), søjler, bjælker, vægge og rampedæk. I alt 12.000 tons betonelementer, som vi også skal montere.

P-hus Asger Jorn, som er navngivet efter den berømte danske maler og skulptør, bliver certificeret efter DGNB Guld og symboliserer en milepæl inden for mere ressourcebevidst arkitektur og byudvikling.

Især facaden skiller sig ud, da den bliver beklædt med ålegræs. Materialet er et overskudsmateriale fra naturen og derfor et CO2-besparende alternativ til mere konventionelle byggematerialer. Derudover fremhæves det i forhold til at være modstandsdygtig over for brand, have gode isoleringsegenskaber mod både kulde og varme, og gode akustiske fordele ved at kunne absorbere lyd.

Det er By & Havn, der er bygherre og i samarbejde med Nordland Arkitekter har de skabt et multifunktionelt P-hus, da der, udover 616 parkeringspladser, bliver indrettet en genbrugsstation i stueetagen, og en taghave på toppen, der inviterer Ørestadens beboere til grønne oaser i bymiljøet.

P-huset forventes at stå klar til brug 1. kvartal 2025.