Per Aarsleff om Spæncoms centrale rolle i byggeriet af Carlsbergs domicil

Tekst af Julie Salkvist. Foto af Adam Mørk

Spæncom har leveret betonelementerne til opførelsen af Carlsberg Gruppens nye kontordomicil, der er opført i fire etager og har et samlet areal på cirka 15.500 kvadratmeter plus cirka 7700 kvadratmeter underjordisk parkeringsanlæg. Det er resultatet af et tæt samarbejde mellem arkitekter, bygherre og entreprenør. 

Som en del af den internationale koncern Consolis, er Spæncom en dansk betonpioner, der har fungeret som specialiseret partner på Carlsbergs nye hovedkontor i Valby, hvor de har projekteret, produceret og leveret præfabrikerede betonelementer og specialdesignede løsninger til det nye kontorbyggeri i det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen.

Ifølge Lars Houlberg, Senior Project Manager og Andreas Meisner, entrepriseleder i Per Aarsleff, har Spæncom været en central del af byggeprocessen fra start til slut:

Proaktiv projektledelse og effektiv byggefase
- Arkitektfirmaet C.F. Møller har designet byggeriet, og vi har haft et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med Spæncom, Carlsberg og Niras om, hvordan vi udførte de forskellige løsninger. Spæncom var tidligt inde i processen, både i forhold til kontrakten, men også i forhold til at sikre en god proces, som har gjort byggefasen meget effektiv. Vi har fået leveret nogle funktionelle og flotte løsninger, som ser godt ud i det færdige byggeri – blandt andet nogle runde søjler, der er støbt i lys beton til de åbne kontorlandskaber. Søjlerne giver med sine halvhvide, rå overflader et industrielt udtryk, der fungerer som reference til Carlsberg Byens fortid.

- Vi har været glade for samarbejdet med Spæncom og ikke mindst deres projektleder, som var meget proaktiv i forhold til at få tingene til at fungere samt forudse og løse udfordringerne. Det var et kæmpe plus for både byggeriet og os, da der var et godt overblik og styr på tingene, siger Andreas Meisner.

Udsagnet hænger godt sammen med de pejlemærker, Spæncom opererer ud fra i den måde de arbejder og samarbejder på. Netop det at arbejde løsningsorienteret, i fællesskab med kunden, og tage ansvar for, at projekter realiseres optimalt uanset hvilke udfordringer, der måtte opstå, er styrende for deres virke.

Carlsberg-koncernens nye hovedkontor slynger sig harmonisk rundt om Carl Jacobsens historiske have. Selve bygningen er opdelt i en stueetage med et centralt atrium som velkomstrum for kunder og samarbejdspartnere. Rundt om atriet er der på hver etage indrettet kontorafsnit og fællesarealer, hvor virksomhedens medarbejdere kan have et arbejdsfællesskab med fokus på samarbejde, videndeling og innovation. Kvaliteten af byggeriet og de æstetiske løsninger, der forbinder det ydre og det indre, kendetegner således Carlsberg som virksomhed.

Præcisionsarbejde og unikke elementer
- Det har været et spændende projekt at være en del af. Det er en bygning med en størrelse og kompleksitet, der har givet nogle udfordringer, særligt i forhold til de skæve vinkler og konstruktioner i kernen af bygningen. Spæncom har nogle dygtige medarbejdere, der har tegnet og dimensioneret alle elementer, så alt passer sammen ned til mindste centimeter – det er et stort præcisionsarbejde, da alle elementer er unikke. Spæncom har leveret næsten alle betonelementerne, herunder trapper fra Spæncoms underleverandør – og det er næsten alle elementtyper, de producerer, der er anvendt. Kompleksiteten og størrelsen på bygningen var meget spændende, og de udfordringer, der har været, har vi sammen løst, siger Lars Houlberg og slutter af:

- Carlsberg er en ikonisk virksomhed med en lang historie, og vi vidste, vi skulle levere noget, der kunne stå for evigt, og det er lækkert at levere varen, så alle parter er tilfredse. Selvom vi er vant til at løse store opgaver og håndtere udfordringer, har det været en god proces og et rigtig godt samarbejde om byggeriet af Carlsbergs domicil.

E-mail nyhedsbrev

Tilmeld dig vores e-mail nyhedsbrev