Nyt huldæk har Danmarks laveste CO2 aftryk

Spæncom A/S introducerer nu huldæk med op til 31 procent mindre CO2-aftryk end branchestandarden. Det sker, inden nye lovkrav fra årsskiftet sætter grænser for nybyggeriers CO2-udledning.

Vi har optimeret vores huldæks CO2-aftryk ved at erstatte en del af cementen med alternative fyldstoffer, men bibeholder præcis de samme kvaliteter og styrker som de traditionelt producerede. Vi er specielt glade for, at vi har reduceret CO2 aftrykket så kraftigt på vores huldæk, da etagedækket oftest er den bygningsdel, der har den største indvirkning på byggeriets samlede klimapåvirkning. Med dette produkt har vi nu det mest bæredygtige huldæk på det danske marked. Samtidigt opfylder vi de krav, der skal til for at bliver certificeret med Consolis' Green Spine LineTM koncept. Det sker inden nye nationale regler kræver, at et nybyggeri maksimalt må belaste miljøet med 12 kilo CO2-udledning per kvadratmeter per år. Livscyklusanalyser viser, at 10% af alt nybyggeri ikke kan opfylde dette krav, og dermed kan vores huldæk virkelig hjælpe kunderne. Vi vil selvfølgelig fortsætte vores arbejde med at reducere alle vores betonelementers CO2-aftryk. Det sker blandt andet via optimering af energiforbrug, design og produktionsmetode.

Læs hele pressemeddelelsen her

Green Spine Line™

Spæncoms Green Spine Line™ huldæk er certificeret i henhold til Consolis’ Green Spine Line™. For at blive en del af Green Spine Line™ har produktet gennemgået Consolis’ certificeringsproces, som sikrer, at det opfylder følgende kriterier:

  • Markedslederskab: Mindst 15 % lavere CO2-udledning pr. ton sammenlignet med industristandarden.
  • Kontinuerlig forbedring: En klar plan for løbende at reducere produkternes CO2-udledning yderligere over tid.
  • Skala der gør en forskel: Produkterne skal have den kommercielle kraft til at have en væsentlig indflydelse på vores kunders rejse mod klimaneutralitet.

Projekt EPD'er

For vores Green Spine Line huldæk produceret i Aalborg og Vemmelev har vi udarbejdet projektspecifikke EPD'er og LCAByg filer.

Du finder dem her

Kontakt Spæncom medarbejder for yderligere info eller booking af møde

Alle
Morten Erikstrup SalgsdirektørMorten Erikstrup +45 6010 1327 mer@spaencom.dk
Jens G. Jørgensen SalgslederJens G. Jørgensen +45 2081 8251 jgj@spaencom.dk
Henrik Junker SalgsingeniørHenrik Junker +45 4080 9130 hnj@spaencom.dk
Henrik K. Andersen SalgsingeniørHenrik K. Andersen +45 2899 9752 hka@spaencom.dk
Peter Nielsen SalgsingeniørPeter Nielsen +45 6040 0111 ptn@spaencom.dk
Mimi Eggert-Hansen SalgsingeniørMimi Eggert-Hansen +45 2899 9756 mhe@spaencom.dk
Anker Wind Norup SalgsingeniørAnker Wind Norup +45 6010 1342 ano@spaencom.dk
Niron Nirmalananthan BæredygtighedskoordinatorNiron Nirmalananthan +45 2899 1625 nni@spaencom.dk