SpæncomNyt

   
Klik på billedet for at læse SpæncomNyt

Seneste udgave af SpæncomNyt er på gaden


Vi starter med en nyhed fra Spæncom. Vi er nemlig i disse dage ved at montere vores første præfabrikerede elevatorskakte. Et produkt, som vi forventer os meget af, da der er mange fordele forbundet med det. Såvel tidsmæssigt, prismæssigt og sikkerhedsmæssigt.

Konceptet er meget simpelt – i stedet for at støbe fire vægge sammen på byggepladsen, leveres et færdigt elevatorskakt modul, som så monteres ovenpå hinanden, som byggeklodser.

 

Et andet spændende projekt, som Spæncom har deltaget i, er udviklingen af et koncept, hvor betonelementerne er specielt egnet til at blive genbrugt. Projektet er en del af Circle House, et almennyttigt boligbyggeri, hvor 90 % af alle indgående materialer skal kunne genbruges i deres oprindelige udformning. Dette gælder for både råhus og indretning.

Udvikling af betonkonceptet er resultatet af et meget vellykket samarbejde med Fællestegnestuen bestående af 3XN, Lendager Arkitekter og Vandkunsten som arkitekter, Orbicon som Rådgivende ingeniør og Peikko og Spæncom som leverandører.

 

Den sidste artikel i dette nummer omhandler spændende facader, og hvordan en tidlig involvering af os, som leverandør, kan give svar på, hvordan de konkrete elementer kan opdeles, hvad den maksimale størrelse er, hvilke variationsmuligheder der er, og hvordan de forskellige designs og udtryk påvirker prisen. I denne artikel er eksemplerne Kanalboligerne i Kgs. Lyngby (foto på forsiden) og Pelican Self Storage (foto ved selve artiklen).