BLOX er en ny destination i København, der samler byen og havnen. Her kan du lege, spise, træne, parkere, bo (22 lejeboliger på 4. og 5. etage), gå på arbejde eller gå på udstilling i Dansk Arkitektur Center.

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og gode ideer.

Dette projekt er et godt eksempel på fordelene ved BIM. Hele processen er blevet koordineret ved hjælp af BIM.5D®. Avancerede 3D-modeller fra Spæncom og øvrige underleverandører har dannet grundlag for en fælles koordineret model, hvilket har effektiviseret kommunikationen mellem faggrupperne og blandt andet resulteret i, at 30.000 potentielle kollisioner blev løst i planlægningsfasen i stedet for på byggepladsen. Spæncom har til projektet leveret 2.500 elementer og kun 1 udsparing har været placeret forkert. Elementer har været huldæk, OT-bjælker og vægge.

Detaljerede 4D-simuleringer af tidsplanen har ligeledes skabt stor værdi og har gjort det muligt at planlægge udfordringen ved at etablere en 19 m dyb byggegrube ved siden af havnebassinet, bygge over og under en trafikeret vej, mens der dagligt passerede 25.000 biler igennem byggepladsen.