Danmark er ikke nogen stor atletiknation, men da det verdensberømte Bislett stadion i Oslo centrum skulle erstattes af Nye Bislett stadion, så blev blikket rettet mod Danmark og Spæncom A/S, der er Danmarks største leverandør af betonelementer.

Bygningen af Nye Bislett stadion indebar en stor mængde præfabrikerede betonelementer og valget faldt på Spæncom, der skulle stå for projektering, produktion og montage.

Nøgleordet for kunden i forbindelse med byggeriet var ”leverancesikkerhed”. Den relativ komplekse opgave blevet meget tidligt i projektforløbet, i tæt samarbejde mellem Spæncom og kunden, detailplanlagt for at imødegå overraskelser undervejs. Der var forbundet en hel del nostalgi omkring det gamle Bislett Stadion, der har været skueplads for mange verdensrekorder og store norske triumfer. Det prestigefulde byggeri blev derfor fulgt nøje af hele idræts-Norge, naboer, befolkningen i Oslo og ikke mindst af dem som kæmpede for at beholde det gamle skøjte- og idrætsklenodie.

Nye Bislett stadion har ca. 15.000 siddepladser og under det nye stadion er der anlagt en trænings/opvarmnings løbebane, således atleterne kan være klar til at sætte nye verdensrekorder.

Spæncom stod for projektering, produktion og montage af 9.500 løbende meter tribuneelementer samt 13.000 tons andre betonelementer fordelt på søjler, bjælker, huldæk, vægge og trapper.