Lørdag d. 27. marts 2004 kunne spillerne fra FC Midtjylland endelig løbe ind på et stadion, der lever op til Superliga niveau.

Det var første gang i nyere tid, at der blev bygget et nyt stadion helt fra bunden. Det gav mulighed for at bygge et stadion, hvor arkitekturen gik op i en højere enhed, da der var eksisterende anlæg at tage hensyn til. Inden første spadestik blev taget 1. april 2003 havde arkitekterne bl.a. besøgt Ajax Arena, Philips Stadion og Camp Nou og de bedste detaljer fra hvert besøg er komprimeret ned til et stadion med 12.000 pladser, der giver optimale faciliteter for spillere, tilskuere og presse.

Med en placering på arealerne umiddelbart syd for Messecenter Herning med 15.000 P-pladser og direkte op til den kommende motorvejsudfletning har stadionet en ideel beliggenhed.

Entreprenøren kontaktede Spæncom, da de havde et bredt produktprogram med kvalitetselementer, og dermed var entreprenøren fri for at skulle købe elementerne hos flere forskellige elementfabrikker og det var styringsmæssigt en stor fordel for dem.

Det har været en spændende opgave for Spæncom med en yderst stram tidsplan. Den samlede pakkeløsning lød på ca. 6.000 meter løbende tribunetrin samt ca. 10.000 m2 betonelementer bestående af tribunevægge, indvendige vægge, facader, etagedæk, TT-plader samt søjler og bjælker. Den samlede mængde løber op i ca. 7.000 tons svarende til ca. 300 læs.