Multikulturhuset skal omfavne fire dimensioner – det urbane, historiske, kulturelle og sociale. Derfor har arkitekterne arbejdet med at forme, formidle og forbinde disse fire dimensioner til et inspirerende og identitetsstærkt bygningsværk.

Et bygningsværk, der kommer til at fremstå som et pejlemærke for udviklingen af Sønderborg by og havn.

Multikulturhuset er et vigtigt led i realiseringen af Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront. Byggeriet henvender sig både mod byen og havnen og indgår i en symbiose med det gamle Pakhus, som er bevaret og integreret som en naturlig del af kulturhuset. Arkitekterne har udført et godt stykke arbejde med at samle det nye og gamle byggeri, bl.a. med en transparent mellembygning, der både kobler det nye med det gamle og samtidigt forbinder vandet med byen.

Aart Architects har stået for den udvendige arkitektur, hvor sandwichfacaderne endte med en glat hvid overflade. Udover facaderne leverede Spæncom også huldæk, søjler, bjælker og vægge. Totalentreprisen var lagt i hænderne på Hoffmann A/S.

– Det var en lidt aparte sag, for projektet bestod jo ikke just af standardløsninger, forklarer Hoffmanns projektleder Bjarne Baggesgaard Christiansen. Derfor var det en stor hjælp, at Spæncom var med tidligt i processen og var meget proaktiv i forhold til at finde nogle bygbare løsninger, som f.eks. udarbejdelse af brugbare samlingsdetaljer samt selve elementinddelingen. I forbindelse med produktionen var Spæncom meget fleksibel og opgraderede til tre støbeborde selvom der oprindeligt kun var planlagt ét støbebord. Det var flot, da vi jo ved, hvor meget tumult det giver, når der skal klemmes ekstra produktion ind i en i forvejen presset tidsplan. Men det lykkedes fint for Spæncom. Generelt har Spæncom været en stærk samarbejdspartner, og jeg må sige, at de klart har levet op til deres image, som én af de bedste aktører i elementbranchen. Dermed står vi med en meget tilfreds bygherre og bygherrerådgiver.