Især de flotte facader var en spændende udfordring, som blev løst ved at sammensætte 19 forskellige klinkformer på varierende måde.

På Kanalvej i Lyngby er der opført lejligheder og erhvervslejemål. Kanalvejsboligerne består af tre bygninger med i alt 145 ejerlejligheder til beboelse samt indretning af stueetagerne til erhverv. De tre boligblokkes monolitiske karakter understreges af facadens materialitet. En rå betonfacade med stenbruddets facetterede og huggede overflade. 

Spæncom har leveret og monteret 7000 betonelementer til en samlet vægt på 28.000 tons. Elementerne er fordelt på massive dæk, huldæk, søjler, bjælker, vægge og facader. Især de flotte facader var en spændende udfordring, som blev løst ved at sammensætte 19 forskellige klinkformer på varierende måde. Disse formdele, der blev fremstillet i lakeret træ, blev fremstillet i 257 forskellige bredder og lagt i støbeformene sammen med vindues/dørudsparinger. Projektet har krævet stor præcision af formbyggerne, som derfor har været med på projektet fra de første møder med arkitekten og kunden.
Efter afformningen er elementerne afsyret inden levering.

Arkitekt udtalelse

Det er let at anvende betonelementer

"Det mest unikke ved betonelementer er, at der åbnes op for så utrolig mange muligheder, både i udtryk og formbarhed. Det er let at anvende betonelementer og alt afhængig af opgaven, kan arkitekterne benytte skræddersyede elementer, når der skal skabes noget ”enestående” eller standardelementer, når der hurtigt skal en konstruktion på benene."

ArkitektKim UtzonKim Utzon Arkitekter