Som en ansvarlig arbejdsplads er arbejdsmiljø og sikkerhed altid vores højeste prioritet. Derfor afholder vi fra den 20. september til 4. oktober vores 10. sundheds- og sikkerhedsuge på tværs af alle lokationer og i montage- og serviceafdelingen.

For første gang står vores arbejdsmiljø- og sikkerhedschef, Søren Buchwald, i spidsen for ugen. Han forklarer:

”I år har hver lokation haft frihed til at tilrettelægge deres eget program, så det passer til de specifikke udfordringer, de står overfor. Fælles for alle er dog målet om at minimere risikoen for arbejdsulykker og skader gennem korrekt brug af maskiner, personlige værnemidler som hjelme, handsker og sikkerhedssko, samt en øget bevidsthed om sikkerhedsprocedurer og nødplaner. Et sikkert arbejdsmiljø handler ikke kun om at følge regler – det er en fælles forpligtelse. Ved at overholde sikkerhedsprotokoller beskytter vi ikke kun os selv, men også vores kolleger og virksomheden som helhed. Sundhed på arbejdspladsen omfatter også mental trivsel. God belysning, ventilation og ergonomi er vigtige for at forebygge fysiske skader, mens støtte til medarbejdernes mentale sundhed er afgørende for både motivation og produktivitet.”

Søren Buchwald understreger, at medarbejdernes engagement er centralt:

”Sikkerhed er et fælles ansvar. Vi kan ikke overvåge hver eneste handling, men vi kan sikre, at alle tager ansvar for både deres egen og kollegernes sikkerhed.”

Spæncom har de siden første sundheds- og sikkerhedsuge i 2014 opnået gode resultater og kunne i 2023 fremvise en 64% forbedring i antallet af arbejdsulykker uden fravær i forhold til tallet i 2014. Søren Buchwald er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at fortsætte den positive udvikling:

”Klare mål, systematisk rapportering og løbende opfølgning er afgørende for at drive vores indsats i den rigtige retning,” konkluderer han.