Hele Ørestaden er i rivende udvikling og med Royal Arena som nabo, er parkeringshuset med til at gøre en begivenhed i Royal Arena til en god oplevelse.

Men det var egentlig ikke for at servicere Royal Arenas publikum, at der blev bygget et nyt parkeringshus. Derimod ville bygherre ATP Ejendomme A/S bygge nye boliger og et nyt Zleep hotel i Ørestaden, og for at der blev en god fordeling mellem parkeringspladser og det forventede antal biler, var det et krav fra de offentlige myndigheder, at der skulle bygges et parkeringshus.

ATP Ejendomme valgte 5E Byg til at bygge parkeringshuset med en kapacitet på 300 p-pladser på hjørnet af Ørestads Boulevard og Hannemanns Allé.

”Det blev ikke den traditionelle måde at bygge et parkeringshus på, da den plads, der var tilbage til byggeriet, gjorde det umuligt at bygge udelukkende med standard parkeringsdæk”, siger Martin Pedersen, afdelingschef hos 5E Byg.

Firmaet entrerede med Spæncom på både elementleverancen og montagen, og det endte med en løsning med TT plader med overbeton og mere traditionelle TTP parkeringsdæk.

”Projektet krævede en god koordinering mellem Spæncoms montage af betonelementerne og udstøbningen af overbetonen, så byggeriet kunne rejse sig i den ønskede takt”, fortæller Martin Pedersen. ”Det er blevet et godt resultat, og vi har haft et rigtigt fint og konstruktivt samarbejde. Især har vi haft en god dialog i forhold til at få en fremdrift og en optimering af montagetiden. Montagen af parkeringshuset foregik før og lige efter sommerferien, og derfor har vi haft en god sparring for at få det til at lykkes.”

Martin Pedersen er tilfreds med, at Spæncom kunne levere hele pakken.

”At Spæncom både leverede elementerne og montagen ser jeg som en klar fordel, da vi eliminerer et entrepriseskel, der hedder elementleverance kontra montage, og det giver fordele for os i forhold til bl.a. koordinering – det vil vi rigtigt gerne.”

Det nye parkeringshus, der blev indviet primo oktober 2018, er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og placeret ovenpå Burger King i stuen.