Spæncom er en del af Consolis Group, og i uge 11 deltager hele gruppens 11.000 ansatte i 21 lande i den traditionsrige Safety Week, der i år afholdes for syvende gang i træk. Formålet er at understrege vigtigheden af sikkerhed på arbejdet. I år er hovedtemaet “Jeg holder mig udenfor farezonen”

For Spæncom betyder det, at medarbejderne på de fire lokationer samt montagen, på forskellige dage i ugen, stopper arbejdet og fokusere 100 % på sikkerhed. Koordineringen af sikkerhedsugen håndteres dog, så det ikke påvirker produktionen af ​​de præfabrikerede betonelementer, der leveres efter planen.

Sidste år blev gruppens fælles mål sat mod en nul ulykke kultur, og i år arbejdes der videre med sikkerhedsadfærden.

”Hvordan vi kan forbedre sikkerheden på arbejdspladsen er et vigtigt spørgsmål for os alle, siger Magnus Ström, adm. direktør i Spæncom. ”Målet med sikkerhedsugen er at sætte endnu mere fokus på området og så at sige kickstarte indsatsen for resten af året. Sidste år blev kursen sat mod at udvikle en nul ulykke kultur og i år dykkes der primært ned i den største årsag til ulykker, nemlig at medarbejderen ikke holder sig uden for farezonen.”

Spæncoms miljø- og sikkerhedschef Ole Kjeldsen fortæller, at det også handler om at få medarbejderne til at forpligte sig til at tage sig af deres egen og deres kollegas sikkerhed inden for de aftalte spilleregler, da det ikke er muligt for virksomheden at overvåge hver en handling på fabrikkerne og ude på byggepladserne. Her er der især fokus på tre områder.

”Consolis-gruppen har identificeret tre vigtige områder for sikker adfærd. I løbet af sikkerhedsugen fokuserer vi især på, at medarbejderne skal holde sig udenfor farezonen. De to andre hovedfaktorer er, at medarbejderne holder øje med, hvor de går og bruger de rigtige værktøj, som de samtidig sikre er i god stand. Mere end halvdelen af de ulykker og nærved ulykker, som vi registrerer, relaterer sig til at holde sig udenfor farezonen, og derfor har vi gjort det til vores hovedtema i år,” siger Ole Kjeldsen.

Spæncom har investeret mange ressourcer i at forbedre sikkerheden, og resultaterne har også været markante. Fra 2014, hvor den første Safety Week blev afholdt, og til og med 2019 er antallet af ulykker faldet med 84 %.

”Selvom vi har opnået gode resultater, vil arbejdet med at højne sikkerheden fortsætte”, siger Ole Kjeldsen.

”Forbedring af sikkerheden er et uendeligt projekt, for ingen skal komme til skade på arbejdet. Vi ønsker, at alle vores medarbejdere skal kunne forlade arbejdspladsen sunde og raske hver dag året rundt ”.