nyheder

Sikkerhed har højeste prioritet

Sikkerhed_hjemmeside.jpg
05-04-2016

Spæncom har travlt med at levere betonelementer til de mange byggerier, der skyder op i Danmark i øjeblikket. Alligevel blev der afsat tid til at stoppe produktionen og montagen for at sætte fokus på sikkerhed.
 

- For Spæncom er det vigtigt at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø for vores medarbejdere og underleverandører, og derfor afholdte vi i sidste uge den årlige Sikkerhedsdag sammen med alle søsterselskaberne i Consolis Gruppen, udtaler Regionschef Kim Nørrevang. I år var det under motto’et ”Sundhed og Sikkerhed er alles ansvar”.
 

- Der er tre vigtige grunde til at fokusere på adfærd. For det første kan adfærd observeres og derfor styres, hvilket er vanskeligt mht. holdninger. For det andet har en ændring i adfærd vist sig at føre til ændringer i holdninger og for det tredje har fokus på adfærd en aktiv og direkte tilgang i forhold til traditionelle tiltag, forklarer Kim Nørrevang.
 

Medarbejderne blev inddelt i teams, og hver team skulle diskutere, hvordan medarbejderne kan være med til at sikre en stærk sikkerhedskultur, hvor alle i team’et tager et adfærdsmæssigt ansvar, og hvor der er enighed om, hvad en god sikkerhedskollega er.
 

Kim Nørrevang var yderst tilfreds med dagen.
 

- Det blev en god dag, hvor vi fik en fælles accept af, at vi ikke ignorer farlige handlinger, at vi griber ind over for alle usikre handlinger, at vi diskuterer sikkerhedsmæssige observationer direkte med kollegaer og i team’et, at vi overholder alle sikkerhedsregler, og at vi tror på målet om nul arbejdsulykker på Spæncom.