Med 70 års erfaring med projektering, produktion og montage af elementløsninger til byggerier, vidste de involverede fra Spæncom, at leveringen af de mange elementer ville kræve en ekstraordinær indsats.

Tidsplanen på blot ni måneder krævede logistisk præcision og en fejlfri kommunikation med byggeriets entreprenør MT Højgaard. 

Intensiv leveringsfase
Samarbejde har derfor været et nøgleord igennem hele processen, og allerede inden den officielle kontraktunderskrivelse satte parterne sig sammen på projektkontoret for at optimere bygbarhed og totaløkonomi. 

– For at kunne overholde de stramme deadlines og samtidigt levere det ønskede antal bjælker, søjler, huldæk og betonvægge, supplerede vi vores egen produktion hos andre leverandører. Vi satte alle kræfter ind for at kunne levere uden forsinkelser, forklarer Poul Dam, projektleder hos Spæncom, om den intensive levering af de mange elementer.

God kommunikation
Ifølge Poul Dam har MT Højgaard været en stabil samarbejdspartner, der har truffet afgørende beslutninger, når processen var ved at gå i stå.
– Det er, når noget går galt, at samarbejdet bliver vigtigt. Som entreprenør kan de i princippet læne sig tilbage i stolen, men der har MT Højgaard hele tiden arbejdet på at få montagen videre hurtigst muligt. Der var en erfaren montageleder på opgaven, som havde oplevet alt før, så der i fællesskab kunne findes den bedste og hurtigste løsning. Det har været meget værdifuldt, at vi kunne køre det på den måde, fastslår Poul Dam.

Også hos MT Højgaard var der tilfredshed med samarbejdet.
– Der har været en kombination af meget kompetente folk i Spæncom, vilje og store kompetencer til at samarbejde og et formidabelt godt humør i processen. Det er den indsats der, trods en meget stor geometrisk og statisk kompleksitet, har betydet, at vi overholdte tidsplanen for et projekt til over 1 mia. kr. Godt gået af Spæncom, som en nøgleleverance på kritisk vej, siger Jens Haldager, der er Seniorprojekteringschef hos MT Højgaard. 

Det flotte byggeri er tegnet af Henning Larsen Architects.