nyheder

Samarbejde der skaber resultater

Nordea.jpg
08-01-2016

 

Tekst af Alexander Tengbjerg


Med mere end 60 års erfaring med projektering, produktion og montage af elementløsninger til byggerier, vidste man hos Spæncom, at leveringen af 9.867 elementer til Nordeas nye domicil, ville kræve en ekstraordinær indsats. Tidsplanen på blot ni måneder krævede logistisk præcision og en fejlfri kommunikation med byggeriets entreprenør MT Højgaard.


Intensiv leveringsfase


- For at kunne overholde de stramme deadlines og samtidigt levere det ønskede antal bjælker, søjler, huldæk og betonvægge, supplerede vi vores egen produktion med andre leverandører. Vi satte alle kræfter ind for at kunne levere uden forsinkelser, forklarer Poul Dam, projektleder hos Spæncom, om den intensive levering af de mange elementer.
 

Projektleder Poul DamGod kommunikation


Men fleksibiliteten, i forhold til levering og produktion, var ikke i sig selv nok, hvis den stramme tidsplan skulle overholdes. I henhold til projekteringen var særligt samarbejdet og dialogen med entreprenøren MT Højgaard vigtigt.

- Fra MT Højgaards side blev der udstukket klare retningslinjer, og opstod der uventede problemer gik vi hurtigt i dialog om, hvordan det skulle løses. Det hjalp os til at kunne levere de rigtige produkter og sørgede for, at monteringen foregik gnidningsfrit, udtaler Poul Dam.


Også hos MT Højgaard var der tilfredshed med samarbejdet.
 

- Der har været en kombination af meget kompetente folk i Spæncom, vilje og store kompetencer til at samarbejde og et formidabelt godt humør i processen. Det er den indsats der, trods en meget stor geometrisk og statisk kompleksitet, har betydet, at vi i dag er med på tidsplanen for et projekt til over 1 mia. kr. Godt gået af Spæncom, som en nøgleleverance på kritisk vej, siger Jens Haldager, der er Seniorprojekteringschef hos MT Højgaard.