nyheder

På forkant med vejret

Vintermontage_900x300.jpg
03-11-2014

Vintermånederne står for døren, og det er nødvendigt at være orienteret om de foranstaltninger, der skal tages højde for, når betonelementerne skal monteres ude på byggepladserne.
 

Spæncoms kompetencer vedr. montage har gennem årene udviklet sig til at omhandle alt fra traditionelle halbyggerier med kontorbygninger til komplette stadionbyggerier med tribuner, velfærdsfaciliteter, kontor og VIP-områder og etagebyggerier i bykerne med trange byggepladsforhold. Alle opgaver skal vurderes og planlægges individuelt vedr. krantyper, tilkørselsforhold og mandskab, og byggetakten skal tilpasses byggepladsforholdene, så de forskellige entreprenørers arbejde ikke konflikter med hinanden.
 

Nu er vi på vej ind i vintermånederne og risikoen for, at sneen begynder at lægge sig over det ganske land, og dermed også på byggepladserne, stiger, og derfor skal der også være styr på vinterforanstaltningerne.
 

- Uanset om entreprenørerne selv står for montagen, benytter sig af Spæncoms montageafdeling eller hyrer et eksternt montagefirma til opgaven, er det vigtigt, at de nødvendige vinterforanstaltninger er blevet diskuteret, siger Spæncoms montagechef John Søndergaard.
 

Han forklarer, at der især er tre punkter, entreprenørerne skal forholde sig til.
 

- For det første skal det afklares, hvorvidt byggepladsvejene er stabile, så de kan modstå regn, frost og sne, fortæller han.
 

For det andet er det vigtigt, at kørende og gående trafik er adskilt med tydelige afmærkninger, samt at undersøge om der overhovedet er tilstrækkeligt orienteringslys på byggepladsen. Tredje og sidste punkt handler om at inddække stilladser og vinduesåbninger, så der kan arbejdes ordentligt uden at blive udsat for vejrlige ubehageligheder. Herunder skal entreprenøren også vurdere om bygningen skal varmes op.
 

John Søndergaard fortæller, at det er vigtigt, at entreprenøren får taget stilling til, hvor store omkostninger, denne vil investere i vinterforanstaltningerne, eller alternativt om montagen skal stoppes i en periode.
 

- Sådanne vinterforhold er vigtige at få gennemgået med entreprenøren, så der er taget stilling til løsningerne i så god tid, at konsekvenser i form af méromkostninger, øget tidsplan og ikke mindst byggekvalitet er kendte og dermed kan minimeres, siger John Søndergaard. Spæncoms montage kan hjælpe både med at tilrettelægge og gennemføre byggerier med mindst mulige géner for entreprenøren.