Nyt lager på 12.000 m2 er opført med nyt søjle-bjælke system, der både sikrer store kræfter til håndtering af sprinkleranlæg og andet ophæng samt en hurtig montage.

Det er firmaet DHL, der hos bygherren Verdion har bestilt det 15 meter høje lager. DHL har fået udført byggeriet til én bestemt kunde: Novo Nordisk. Lageret bliver med 20.000 pallepladser det største i Novo Nordisks netværk, og med placeringen i Allerød ligger det i hjertet af det område, hvor Novo Nordisks indenlandske produktionsfaciliteter ligger.

Hos Dansk Halentreprise A/S, der har været totalentreprenør på byggeriet, er adm. direktør Thomas Frost tilfreds med byggeriet og hele processen.

- Hele processen startede med, at vi sammen med Spæncom var i Tyskland og se på et 100.000 m2 stort lagerbyggeri, som vores kunde Verdion havde under opførelse. Herefter arbejdede vi på at optimere det danske projekt, og vi kiggede på alt fra tagplader og sprinklersystemer til varmesystemer og fundamentsdetaljer. Det hele under én kam.

Dansk Halentreprise og Spæncom sammenlignede fem forskellige byggesystemer og valgte herefter et otte meter system, som viste sig at være rigtigt stærkt. Systemet medførte, at der både kunne spares bjælker og søjler. De steder hvor det ikke var nødvendigt med bjælker, kunne der føres diverse installationer, så store udsparinger i elementerne kunne undgås.

- Vi afleverer byggeriet d. 1. juni 2018, og kunden er yderst tilfreds med resultatet. Med det optimerede system, er der få søjler og bjælker, så det er et kæmpe rum, der kommer til at se let og svævende ud, forklarer Thomas Frost. Samtidigt er der intet insitu støbt beton i byggeriet. Det hele er præfabrikerede løsninger. Det havde den betydning, at montagen, som vi også havde Spæncom til at forestå, gik lynhurtig. Opstarten var i oktober måned, og inden jul var montagen afsluttet med tag og facader udført på byggeriet.

Spæncoms RB-bjælker blev udført med konsoller formet som et U, hvori IB-bjælkerne blev monteret. Konsollernes sider blev anvendt til at afstive IB-bjælkerne under montage, hvilket var mindre tidskrævende for montagen i forhold til, hvordan IB-bjælkerne normalt afstives. En detalje er, at Trapezpladerne blev fastgjort direkte i IB-bjælkerne, så svejsning stort set kunne undgås i tagfladen.

- Spæncom har bidraget med løsninger i hele optimeringsprocessen, og med leverance og montage af alle betonelementerne er hele projektet forløbet uden problemer med levering til aftalt tid, fastslår Thomas Frost.