nyheder

48 timer til at projektere en kulturbygning

IMG_0861_(1).JPG
03-12-2016

Building Information Modellering (BIM) har høj prioritet hos Spæncom, og derfor deltog virksomheden i starten af november i eventen ”Build CPH Live”.
Eventen gik ud på, at holdet, bestående af Juul & Frost Arkitekter, NIRAS, MT Højgaard og Spæncom, i løbet af 48 timer skulle skabe det mest fantastiske projekt, hvad angår arkitektur, konstruktion og installationer såvel som bæredygtighed – og samtidig demonstrere godt samarbejde via BIM og mellem forskellige BIM-programmer.

 

For Spæncom deltog BIM udvikler Kim Schmeltz og konstruktionstekniker Patrick Culleton. Kim Schmeltz har de seneste tre år arbejdet med at udvikle og implementere BIM i projektering med henblik på at sætte gang i processen og skabe en gevinst for de samarbejdende parter i byggeriet.

 

– Spæncoms vision er at kunne tilbyde fuld 3D projektering af alle vores elementtyper i 2017, fortæller Kim Schmeltz. Det har været rigtigt spændende at deltage i denne event, og projektet har klart vist, hvor vigtigt det er, at der er en tidlig involvering af elementleverandøren. Derudover har projektet vist, at det giver værdi, hvis vi sikre nogle klare forventningsafstemninger angående leverance og ydelser. Der skal være en gennemsigtighed i processen, så alle er klar på, hvor langt vi er, og hvor den enkelte skal byde ind og være klar med input.
Kim Schmeltz er overbevist om et massivt potentiale i tidlig involvering, da projekternes informationer i stort omfang er meget brede.

 

– Det kan sammenlignes med en stor ”flyttekasse” fyldt med alle oplysninger til samtlige interessenter, hvor vi i stedet er mere interesseret i værdien i den kompakte ”skoæske”, hvor kun materialet, der er relevant for os, er til stede, forklarer Kim Schmeltz. Ved at inddrage os tidligt i processen bliver vores store interne viden hurtigt udbredt, så vi sammen bliver skarpe i, hvad der er værdiskabende for begge parter.

 

Ved at kunne håndtere de digitale programmer effektiviseres arbejdsprocessen væsentligt, da fyldestgørende digitale modeller gør projekteringen væsentlig mere effektiv. Med digitale modeller skal der ikke optegnes på ny, da der kan bygges videre på en allerede opbygget bygningsmodel. 

 

– Ved at bruge BIM modeller kan der også ret hurtigt blive sat fokus på tid og økonomi, og der skal sikres en flydende udveksling af data, så designprocessen optimeres, siger Kim Schmeltz. Erfaringerne fra konkurrencen vil vi bruge til at optimere vores BIM-processer og være mere klar på, hvor fokus skal være fra starten af et projekt.