PensionDanmark har indgået totalentreprenøraftale med NCC om at opføre 78 boliger i det nye kvarter Byggefelt B i Havnebryggen, der er en del af Islands Brygge.

Det 17.000 m2 store byggeri vil, ud over boliger, også rumme erhvervslejemål og p-kælder. Byggeriet består af 78 lejligheder fordelt på tre blokke, og der bliver opført 92 p-pladser i parkeringskælder under terræn. Desuden opføres syv erhvervs- og butikslokaler på hver mellem ca. 100-150 m2 samt et supermarked på 1.000 m2. Henning Larsen Architects har tegnet projektet.

Spæncom har fået til opgave at levere huldæk, søjler, bjælker og vægge. Projektet er det tredje projekt i Havnebryggen med NCC (de to første var Byggefelt A og Byggefelt E), hvor Spæncom har arbejdet tæt sammen med NCC fra begyndelsen. For hvert projekt er forståelsen af hinandens processer blevet bedre, hvilket er med til at give et bedre og mere optimalt arbejdsflow. Samtidigt er der flere øjne på, som så
kan fange de småfejl, der måtte opstå og få afklaret tingene hen ad vejen.

Spæncom starter med at modtage NCC’s Konstruktions-model, som er grundlag for den videre forarbejdning. Modellen indeholder beton- og stålgeometri, hvor dørhuller, facadeåbninger og åbninger for teknikføringer er indarbejdet. Derudover modtager Spæncom også indstøbningsmodel fra NCC’s El afdeling.
Alle elementerne er tegnet i Tekla og sendes til NCC som en IFC-fil til kontrol. Fordelene ved at give IFC-filer som en del af kontrolprocessen er, at Spæncom kan færdiggøre en byggesektion og finde fejlene (hvis nogen), før produktionstegningerne udarbejdes.

Lærerigt samarbejde
– Vi er glade for samarbejdet med Spæncom og oplever en løsningsorienteret samarbejdspartner, der kommer med input til, hvordan vi kan optimere projektet – enten ud fra, at det bliver nemmere for produktionen eller montagen, siger projektassistent hos NCC Reidun Ulff-Møller.

Hun fortæller, at NCC indarbejder inputtene og hele tiden bliver klogere på, hvordan elementprojekteringen skal optimeres.

– Modellering i 3D giver også et bedre perspektiv af sammenbyggeligheden, hvilket reducerer nogle af de fejl, der kan opstå, når elementerne kommer ud på byggepladsen, forklarer Reidun Ulff-Møller og fortsætter: 

– Det er enormt lærerigt at samarbejde med erfarne folk i Spæncom, og dejligt, at de også har den holdning, at vi arbejder os frem til en god løsning i stedet for bare at hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det er ikke alle i branchen, der har den holdning – de vil bare levere nogle betonelementer.

Felt B forventes indflytningsklar i maj 2019.

 

Visualisering udarbejdet af bpositive.3d