nyheder

3D model gør skibakke til virkelighed

AmagerBakke_900x300.jpg
01-12-2014

Skiinteresserede københavnere og turister kan i 2017 stå på ski ned ad Amager Bakke, der kombinerer affaldsforbrænding, energiudnyttelse og skibakke i stort byggeprojekt, der dækker et område på 41.000 m2, svarende til syv fodboldbaner.
 

Amager Ressource Center er gået i gang med at bygge et af verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg. Det skal erstatte det 40 årige Amager forbrændingsanlæg, og på selve tagfladen bliver der mulighed for at stå på ski året rundt, ligesom der bliver mulighed for klatring, løb og vandring. Med sine 85 meters højde vil Amager Bakke blive Københavns største ”bjerg” og udgøre et markant vartegn for byen. Selve arkitekturen bryder med de traditionelle industribygninger og er tegnet af arkitektfirmaet BIG-Bjarke Ingels Group.
 

For at gøre skibakken, så udfordrende som muligt, hælder taget i alle mulige retninger, hvilket har stillet store krav til aktørerne, heriblandt Spæncom, som står for leverancen af huldæk og vægge.
 

- For os er det et spændende projekt, som simpelthen ikke havde været muligt at gennemføre uden brug af en 3D model, da der ikke er nogle af huldækkene, som har samme hældning eller placering, fortæller Kim Schmeltz, der er BIM udvikler hos Spæncom.
 

- For vores vedkommende er det væsentligt hurtigere at bruge Tekla fremfor AutoCad, når det drejer sig om optegning af elementer, og samtidigt er det muligt at se de komplekse samlinger, så fejlrisikoen minimeres, forklarer Kim Schmeltz.
 

- Vi har udviklet et designværktøj i Tekla specifikt til denne sag, som effektiviserer optegningen af Xtrumax huldæk på baggrund af de allerede kendte placeringer i den modtagede Tekla model. I samme ombæring modificerer vores tekniske designer elementerne i forhold til nødvendige vederlag og inddelinger. Huldækkene sammenlignes herefter med rådgiverens model, og vi kan så se, om der er dele, der ikke passer sammen. Ved hjælp af Tekla udarbejdes herefter automatisk arbejdstegninger, nummerering af tegningerne og antal varianter for produktionen.
 

Hos Spæncom var projektleder og konstruktionsingeniør Henrik Jensen også tilfreds med 3D modelleringen.
 

- Det giver et godt overblik at se hele projektet, og det er en stor fordel at se, hvordan de enkelte detaljer indgår i projektet. At informationen flyder åbent, og oplysningerne udveksles løbende, er med til at sikre et effektivt og godt samarbejde mellem de forskellige aktører. For stålleverandøren giver det f.eks. en stor fordel at kunne bruge placeringen af vores huldæk til at svejse kiler og opklodsninger på stålbjælkerne. Dermed kan de svejse under ordnede forhold på fabrikken frem for at gøre det på byggepladsen, siger Henrik Jensen.
 

Produktionen af de i alt 1.700 m2 vægge og 21.000 m2 huldæk starter op i december, og første leverance bliver fra ultimo januar 2015.