grafisk beton

Unikke grafiske facadeløsninger

Hvem siger, at betonelementfacader skal være kedelige standard løsninger uden mulighed for at sætte sit individuelle præg? Ikke Spæncom i hvert fald, og med Grafisk beton er det blevet endnu nemmere at lave unikke og spændende facadeudtryk.


For at skabe den rette opmærksomhed om sit brand, i en globale verden, må man tænke kreativt, innovativt og være unik – også når det gælder virksomhedens fysiske fremtoning og ikke mindst facadens udseende, som er det første kunderne ser, når de kommer til virksomheden. Med grafisk beton fra Spæncom får virksomhederne nu mulighed for at sætte deres helt eget aftryk på facadernes udtryk, så kunderne ikke er i tvivl om, hvilken virksomhed de er kommet til.

Produktionen af grafiske betonfacader sker på Spæncoms fabrik i Kolding, og det skaber mulighed for at gøre industriel arkitektur langt mere produktionseffektiv og mere stilfuld.

Ikke kun i udformningen af elementerne er mulighederne uendelige. Rent æstetisk kan selv den kedeligste grå overflade nu forvandles til et veritabelt kunstværk, når kunderne benytter sig af muligheden for at gøre betonelementerne unikke ved hjælp af grafisk beton.

Den rå beton giver et råt udtryk, hvilket kunden enten kan understøtte eller bløde op med forskellige former for tryk på overfladen. Måske er det mønstre, tal, logoer og brand names eller noget helt andet, der skal på væggene, udvendigt eller indvendigt, i kundens næste projekt. Ideen med grafisk beton er således at gøre op med kedelige og uinspirerende betonfacader.

Spæncoms grafiske facadeløsninger laves i samarbejde med den finske facadeproducent Graphic ConcreteTM, og Spæncom kan tilbyde alle former for specialtilpassede designløsninger til at understrege et bestemt stilistisk udtryk, en æstetisk pointe eller som en kontrast i kundens projekt og dermed opnå et unikt resultat - mulighederne er uendelige.
 

 

 


Rent teknisk består metoden i, at man påfører en størkningshæmmende retarder-membran på betonoverfladen i et ønsket mønster eller motiv. Da membranen forsinker hærdningen i den yderste millimeter af betonen, kan den vaskes af med vand, når den øvrige beton er hærdet, og resultatet bliver en mønstret, glat eller fuldt synlig overflade. Man kan fremstille facader med stilfulde kunstneriske udtryk, som på samme tid bære virksomhedens logo, for derved at få bygningen til at fungere som æstetisk reklamesøjle - kun fantasien sætter grænser.

Spæncom tilbyder sammen med Graphic ConcreteTM at hjælpe igennem hele processen, lige fra planlægningen til de færdige facader er monteret. Så håbet er, at kunderne vil lade Spæncom hjælpe til med at gøre deres vilde ideer til virkelighed.